JÖVÖNK

jovonk.com

Subtitle

BLOG

Prepperkedes - bevezeto helyett

Posted on October 10, 2018 at 7:10 AM

Bevezető helyett egy gyakori válasz: "Nincs erre pénzem!"


A legtöbb ember esetében ez a válasz egyszerűen nem igaz. A többiek esetében pedig kijelenthető, hogy végül is senkinek sincs (erre). A felkészülés egy lassú és apránként zajló folyamat... de nézzünk egy példát.


A Lifestraw személyi vízszűrő ára 8.490 Forint (korábban 7.990 Forint volt) és 1.000 liter vizet szűr meg. Azaz 1 liter iható víz 8,5 Forintba kerül. Mennyibe is kerül a legolcsóbb ásványvíz litere? Mennyibe is kerül egy liter csapvíz a fővárosban? Kerekítve 3 Forint.


Köszönöm a figyelmet!


Mellesleg ugyanez a Lifestraw hosszú tesztelések után, hivatalosan 4.000 liter víz szűrésére képes, még pedig igen impozáns értékekkel, amelyek az amerikai és EU ivóvíz szabványoknak megfelelnek. Vagyis az ár mindjárt 2 Forint. Mennyibe is kerül 1 liter csapvíz? Ja, hogy 3 Forintba.


A Lifestraw steel személyi szűrő, amely aktív szénszűrővel is rendelkezik, szintén 4.000 litert szűr. Ára 20.800 Forint, azaz 5 Forint per literért ad iható vizet.


Ennyit a pénz hiányáról, mint érv.


Mellesleg elnézve a wellness szállodákat vagy a nyaralási képeket a legtöbb ismerősöm esetében, egy év nyaralás nélkül és a felkészülés terén hétmérföldes csízmával lépnének előre.

Categories: None

Post a Comment

Oops!

Oops, you forgot something.

Oops!

The words you entered did not match the given text. Please try again.

Already a member? Sign In

2 Comments

Reply odusseus
10:25 AM on October 27, 2018 
viszont kár hogy a fórum nem működik... :-(
Reply odusseus
12:45 PM on October 19, 2018 
Jjó hogy újraindult az oldal